قیمت طلا امروز




 سایت شهرآرانیوز / ۳ ساعت قبل

جامی لبریز از نغمه های کهن | شب فرهنگی «انوار جام» برگزار شد

دومین شب فرهنگی «انوار جام» روایت دوتار، آیین بومی و حافظه تربت جامی های مقیم مشهد بود.
 جامی لبریز از نغمه های کهن | شب فرهنگی «انوار جام» برگزار شد

به گزارش شهرآرانیوز؛ مشهد وطن دوم بسیاری از اهالی جلگه جام است؛ دشتی وسیع در میانه هریرود و جام رود که شهر‌های تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد را در بر می‌گیرد. بسیاری از تربت جامی‌ها سال هاست مشهد را برای سکونت انتخاب کرده‌اند و با خودشان چیزی بیش از وسایل زندگی آورده‌اند: صدای دوتار، لهجه‌ای که بوی دشت و باد می‌دهد، ترانه‌هایی که از کوچ، کار، عشق و دوری می‌گویند و رقص‌هایی که هنوز رد شخم زدن زمین و شکرگزاری از آسمان را در حرکت دست و پا نگه داشته‌اند.

مشهد در این سال‌ها برای موسیقی جام، فقط یک میزبان نبوده است؛ شهری بوده که صدای ساز جامی‌ها در آن فرصت شنیده شدن پیدا کرده است؛ در خانه ها، محفل ها، جشن‌ها و صحنه‌هایی که گاه از خود تربت جام دورتر بوده‌اند؛ و از آن سو، همین ساز‌ها و صداها، همین هنرمندان و خانواده‌هایی که از جلگه جام آمده‌اند، به موسیقی مشهد رنگ دیگری داده‌اند؛ رنگی از شرق خراسان، از تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد.

دومین شب فرهنگی «انوار جام» در مشهد، از همین نقطه آغاز شد؛ از یادآوری یک پیوند قدیمی. شبی برای آنکه بخشی از میراث مادی و معنوی جلگه جام، از پشت غبار روزمرگی بیرون بیاید و دوباره دیده و شنیده شود. این برنامه از ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی، علمی، هنری و گردشگری چهار شهر تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد گفت؛ از سرزمینی که نامش با عرفان و شعر و راه‌های کهن و دوتار گره خورده است.

در این گردهمایی، از فرصت‌های مشارکت در حفظ و احیای میراث فرهنگی منطقه گفته شد؛ اما نشست فقط به سخنرانی و معرفی محدود نماند. موسیقی اصیل مقامی جام نواخته شد، رقص‌های آیینی جان گرفت و گوشه‌هایی از فرهنگ این سرزمین کهن، از میان صدا و حرکت و روایت، پیش روی حاضران نشست.

برپایی این دورهمی‌ها در مشهد، از این جهت هم مهم است که میان تربت جامی‌های ساکن شهر و ریشه‌هایی که هنوز در آن سوی جاده، در جلگه جام نفس می‌کشند، رشته‌ای تازه می‌بافد. رشته‌ای که شاید از نوای دوتار آغاز شود، اما به شناخت، مراقبت و زنده نگه داشتن خاطره جمعی یک منطقه می‌رسد؛ و «انوار جام» قرار نیست در همین شب و همین شهر بماند.

نخستین چراغ این راه، پیش‌تر در محمودآباد لنگر روشن شد؛ نشستی به یاد زنده یاد بسمل باخرزی، شاعری که نامش هنوز با خاک و خاطره و زبان مردم این ناحیه پیوند …



 بتی سار هنرمند نامدار آمریکایی درگذشت
۱ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

بتی سار هنرمند نامدار آمریکایی درگذشت

برنا- گروه فرهنگ و هنر: بتی سار، هنرمند آمریکایی و از چهره‌های تاثیرگذار هنر سیاه‌پوستان، در ۹۹ سالگی درگذشت.

 برای مترجمان جوان
۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

برای مترجمان جوان

«جایزه ابوالحسن نجفی» به دبیری علی‌اصغر محمدخانی و با پشتیبانی شهر کتاب به ریاست مهدی فیروزان، از سال ۱۳۹۵ تا به امروز، هر ساله برگزار می‌شود. این جایزه به منظور احترام و پاسداشت خدمات استاد ابوالحسن نجفی (۱۳۰۶-۱۳۹۴) به فرهنگ و ادب و عرصه ترجمه رمان و داستان کوتاه در ایران، به بهترین ترجمه رمان و مجموعه داستان کوتاهی که در هر سال منتشر شده، اهدا می‌شود.

 ماه پنهان؛ مرز باریک ایثار و خودقربانی‌گری
۴ ساعت قبل / سایت عصرایران

ماه پنهان؛ مرز باریک ایثار و خودقربانی‌گری

مسألۀ مهم فیلم علاوه بر وقوع یک تخلف، پیامدهای انتخاب است؛ اینکه یک تصمیم چگونه می‌تواند از یک مسألۀ شخصی آغاز و به بحرانی برای خانواده تبدیل شود.

 قدرت نرم ایران در نگاه یک یهودی ضدصهیونیست
۸ ساعت قبل / سایت نورنیوز

قدرت نرم ایران در نگاه یک یهودی ضدصهیونیست

در جهانی که به روایت آلون میزراحی، قدرت‌های بزرگ دچار بحران معنا شده‌اند، یک استثنا وجود دارد: ایران. اهمیت این روایت فقط در ستایش ایران نیست؛ در این است که نویسنده‌ای یهودی، عرب‌تبار، سابقاً اسرائیلی و ضدصهیونیست، ایران را حامل «نور» و کرامت می‌بیند.

 امیر جعفری جای رضا عطاران را گرفت
۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

امیر جعفری جای رضا عطاران را گرفت

بنا بر آخرین اخبار رضا عطاران قرار بوده است در کمدی «بورسیه» همبازی جواد عزتی شود و خاطره «هزارپا» زنده شود اما بنا به دلایلی امیر جعفری جای او را در این پروژه گرفته است.

 ۷ سریالی که رنگ بازپخش‌های معمول تلویزیون را ندیدند
۵ ساعت قبل / سایت برترینها

۷ سریالی که رنگ بازپخش‌های معمول تلویزیون را ندیدند

گاهی یک بازیگر، سال‌ها بعد از پخش سریال، به دلایل مختلف از قاب رسمی تلویزیون حذف می‌شود و همین موضوع سرنوشت یک مجموعه قدیمی را هم تغییر می‌دهد.



سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال
خبرگزاری مهر

«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال

یک منتقد سینما با اشاره به کلیشه های سریال های پلیسی در سال های اخیر بیان کرد که سریال «اعتراف می‌کنم» از این آثار متفاوت است.
یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین
خبرگزاری مهر

یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین

محمد خرمشاهی، طنزپرداز و روزنامه‌نگاری است که با نزدیک به یک قرن حضور در مطبوعات و برنامه‌های رادیویی، آینه‌ای از دردها و شادی‌های مردم بود و با زبانی طناز، کام جامعه را شیرین می‌کرد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.